IMUNIZACIJA

"Avaz" na licu mjesta: Velike gužve u Beogradu, oni koji nemaju zakazan termin neće se moći vakcinisati

Produženo je radno vrijeme sajma do 20 sati

Velike gužve u Beogradu. H. Javor-Ibrahimbegović

Piše: H. Javor-Ibrahimbegović

27.3.2021

Od ranih jutarnjih sati ogromne su gužve kako na ulazu u Srbiju, tako i u Beogradu. Kako javljaju reporteri "Avaza" sa lica mjesta stotine građana BiH čeka red za vakcinaciju. 

Produženo je radno vrijeme sajma do 20 sati, a svi koji su došli danas dobit će vakcinu. Podsjećamo, vlasti Srbije pozvale su sve iz BiH da dođu i prime vakcinu bez uvjeta o mjestu prebivališta i državljanstvu. Svi koji ovaj vikend dođu u Beograd, primit će vakcinu "AstraZeneca", a kojoj rok istječe u ponedjeljak, 29. marta.

Velike gužve u Beogradu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Direktor Kancelarije za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer bez zakazanog termina neće biti vakcinisani.

Jovanović je objasnio da na portalu e-uprave interesovanje za vakcinisanje protiv Covida 19 mogu da, osim državljana Srbije, iskažu i strani državljani i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

- Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazan termin, neće biti u prilici da se vakcinišu - rekao je Jovanović za Tanjug. Strani državljani zainteresovani za vakcinaciju mogu da se prijave na adresi "euprava.gov.rs".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.