AVAZ NA LICU MJESTA

Bh. građani i danas se vakcinišu u Beogradu: Jučer krkljanac, jutros bez gužvi

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su ispred Beogradskog sajma bili ogromni redovi, jutros gužvi nema

Piše: Nermin Demirović

28.3.2021

Bh. državljani pohrlili su ovog vikenda u srbijansku prijestonicu, nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić pozvao građane iz regiona da dođu u Beograd po besplatne doze vakcina protiv koronavirusa, i ako nemaju prethodno zakazan termin.




Beogradski sajam jutros: Nema gužvi, sve se brzo završi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Ne dolazite ako nemate termin

Ogromne gužve vladale su jučer ispred Beogradskog sajma, a mnogi su u redovima čekali i po šest sati kako bi primili spasonosne doze.

Za razliku od jučerašnjeg dana, situacija je danas dosta drugačija. Kako javlja “Avazov” reporter s lica mjesta, gužvi gotovo i nema, s cijeli proces odvija se brzo.

Nakon što su iz kancelarije za e-upravu u Srbiji obavijestili sve koji nemaju ranije zakazan termin da danas ne dolaze na vakcinaciju u Beograd, jer je jučerašnji broj onih koji su došli da se vakcinišu premašio sva njihova očekivanja, mnogi naši građani koji su namjeravali jutros se uputiti preko granice, odustali su.


U BiH putem COVAX-a stiglo tek 49.800 doza

Građani naše zemlje odlučili su se na vakcinaciju u Srbiji jer je u BiH, od 1,2 miliona naručenih vakcina putem COVAX-a, do sada stiglo svega 49.800 doza, a namijenjene su prioritetnoj kategoriji, zdravstvenim radnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.