ORGANIZIRAN VODENI POZDRAV

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio prvi avion kompanije "AnadoluJet": Do Istanbula tri puta sedmično

"AnadoluJet" od danas ima specijalnu promociju povratne aviokarte na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo već od 59 eura. Ova specijalna ponuda trajat će do 31. marta

N. Aj. / Fena

Danas u Sarajevo sletio prvi avion kompanije "AnadoluJet"

Foto: Međunarodni aerodrom Sarajevo


Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je danas prvi avion kompanije "AnadoluJet" na relaciji Istanbul-Sarajevo te je tom prilikom organiziran i tradicionalni vodeni pozdrav.

Kompanija "AnadoluJet" posluje u sastavu "Turkish Airlinesa", te je od danas započela s letovima prema Istanbulu, ali prema aerodromu Sabiha Gokcen, koja se nalazi na azijskoj strani Istanbula.

"AnadoluJet" će povezivati Sarajevo i Istanbul tri puta sedmično četvrtkom, petkom i nedjeljom, avionom Boeing 737-800 koji će ponuditi 189 mjesta. Vrijeme polaska je 14.50 sati po lokalnom vremenu.

Također, "AnadoluJet" od danas ima specijalnu promociju povratne aviokarte na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo već od 59 eura. Ova specijalna ponuda trajat će do 31. marta.

Karte se mogu kupiti i na šalteru prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao i online putem zvanične web stranice.

Osim Istanbula, kompanija planira uvesti i letove prema ljetovalištima na turskoj obali Antaliji i Bodrumu.

- Letovi prema Antaliji započet će od sredine maja i u početku će se odvijati tri puta sedmično, dok od kraja jula bi trebali započeti sa svakodnevnim letovima prema ovoj destinaciji. Letovi od Bodruma do Sarajeva obavljat će se dva puta sedmično od početka juna, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

"AnadoluJet" posluje kao regionalni avio-prijevoznik, a za svoju matičnu kompaniju obavlja domaće letove, kao i letove za Sjeverni Kipar, zemlje zapadne Evrope i Bliskog Istoka.

"AnadoluJet" leti na 136 destinacija, a za razliku od "Turkish Airlinesa", letove obavlja s aerodroma Sabiha Gokcen koji se nalazi na azijskoj strani Istanbula.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na