REAKCIJE

Stanišić: Mir i spokoj žrtvama genocida u Srebrenici

Ali budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter, naveo je Stanišić

Stanišić: Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita BiH. Fena

A. J. / Fena

29.3.2021

Donedavni ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić, reagirajući na izjavu Vladimira Leposavića, crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava "da će genocid u Srebrenici priznati onda kada se to nedvosmisleno utvrdi", izrazio je u izjavi za Fenu uvjerenje da građani te zemlje neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter.


U poruci građanima BiH, kazao je da mu je bila izuzetna čast da je, iako u kratkom vremenu, predstavljao Crnu Goru u "vašoj lijepoj državi".


- Također sam ponosan što sam uvijek bio protiv kleronacionalista i šovinista - naglasio je.


Obraćajući se direktoru Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emiru Suljagiću, kazao je kako je imao zadovoljstvo da ga upozna jula prošle godine u Potočarima na 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.


- Razumijem Vašu zabrinutost povodom izjave jednog od članova Vlade Crne Gore, koji ne priznaje međunarodne institucije i civilizacijske vrijednosti. Ali budite uvjereni da građani Crne Gore neće dozvoliti da im bilo ko ugrozi najveće tekovine: slobodarstvo, antifašizam i građanski i multietnčki karakter. Mir i spokoj žrtvama genocida u Srabrenici kao i svim nevinim žrtvama nesrećnog rata u BiH. Da je vječna Crna Gora i da živi cjelovita Bosna i Hercegovina - poručio je doskorašnji ambasador Crne Gore u BiH Obrad Mišo Stanišić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.