TUGA DO NEBA

Cijelo Nevesinje ispratilo Vukašina na vječni počinak

Neutješni su bii Vukašinovi roditelji i mlađi brat, ali i ostala rodbina, komšije drugari iz škole, nastavnici i svi građani

Danas je sahranjen dječak Vukašin. P. Mucović

Piše: P. Mucović

29.3.2021

Tragično nastradali dječak Vukašin Samardžija, sahranjen je danas na Gradskom groblju u Nevesinju.

Malog Vukašina došlo je da isprati cijelo Nevesinje. Neutješni su bii Vukašinovi roditelji i mlađi brat, ali i ostala rodbina, komšije drugari iz škole, nastavnici i svi građani koji su na ovaj način željeli da se još jednom oproste od Vukašina.

Opijelo je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa nevesinjskim sveštenstvom.

Podsjetimo, Vukašin Samardžija posljednji put je viđen u četvrtak oko 15 sati i 30 minuta, kada se udaljio od kuće na biciklu, a sa njim je bio i pas šarplaninac. Pas se vratio kući u petak, a za Vukašinom je tragalo više od 300 pripadnika policije, vatrogaaca, CZ, te 120 pripadnika gorskih službi sasavanja iz cijele BiH, kao i mještani Nevesinja. U potragu je bio uključen i helikopterski srevis RS, kao i dronovi sa termalnim kamerama. 

Beživotno tijelo dječaka pronađeno je u subotu oko 11 sati tri i po kilometra od njegove kuće u šumi na lokaciji Ljubovića bara. Obdukcijom je utvrđeno da se dječak smrzao u šumi i da je najvjerovatnije prije smrti imao epileptični napad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.