GRADONAČELNIK SARAJEVA

Ko će zamijeniti Bogićevića: Dragan Vikić, Slaviša Šućur ili Jovan Divjak?

Tražit ćemo da to bude neko ko je dovoljno dobar kandidat, rekao Čengić

Fu. M. / Oslobođenje

Bogić Bogićević

Foto: Avaz


Nakon što je Bogić Bogićević definitivno odbio kandidaturu za poziciju gradonačelnika Sarajeva, glavni grad BiH će još čekati ime prvog čovjeka. U SDP-u još nemaju novo ime, ali će, kažu, o tome razgovarati narednih dana.

- Tražit ćemo da to bude neko ko je dovoljno dobar kandidat, da bar u nekoj mjeri zamijeni gospodina Bogićevića, iako je to gotovo nemoguće. Nećemo se voditi nacionalnim kvotama, već ćemo tražiti osobu koja može odgovoriti tom zadatku. Kantonalna organizacija SDP-a bi trebala predložiti ime -ističe Irfan Čengić za "Oslobođenje".

Slaviša Šućur, Dragan Vikić i Jovan Divjak imena su o kojima se proteklih dana špekuliše da bi mogla preuzeti poziciju gradonačelnika, a to nam je potvrdio i sam Šućur.

- Tačno je da sam imao neke prijateljske kontakte, međutim, nisam zainteresovan za tu poziciju, jer sam i previše bio u politici i preporodio se kad sam izašao iz te cijele priče. Nemam želje i to je sad daleko od mene - iskren je Šućur.

Bivši komandant Specijalne jedinice MUP-a RBiH Dragan Vikić izjavio je da s njim do sada niko nije razgovarao.

- Vjerovatno su to špekulacije, o tome nisam razmišljao. Na Sudu imam sudski proces koji je pri kraju i tome sam najviše posvećen kako bih svu tu ljagu skinuo sa sebe. Nepravda je napravljena, ne samo Bogićeviću nego i svim građanima Sarajeva - kazao je Vikić za "Oslobođenje".

Više o temi Bogić Bogićević

KOMENTAR DANA
Ne oprostite im, Bogiću
NA VRH

Podijeli članak na