ŽELI RADITI

Čengić najavio kandidaturu za načelnika Starog Grada: Kraj vladavine Hadžibajrića

Mjesto gradonačelnika nije mjesto gdje ima puno da se radi, nego je simbolično i protokolarno mjesto, kazao je

Irfan Čengić najavio mogućnost kandidature za načelnika općine Stari Grad. Ilustracija

Piše: A. K.

29.3.2021

Član SDP-a i zastupnik u Parlamentu FBiH najavio je da bi se za tri godine mogao kandidovati za načelnika općine Stari Grad, prilikom gostovanja na javnom servisu Federacije BiH.

Kazao je da nije želio biti gradonačelnik Sarajeva i da je upravo on gurao Jasmina Ademovića da bude predsjedavajući Gradskog vijeća, a poznato je da ove dvije funkcije ne mogu izvršavati osobe iz istog naroda.

- Ja sam poznat kao neko ko puno voli da radi. Mjesto gradonačelnika nije mjesto gdje ima puno da se radi, nego je simbolično i protokolarno mjesto za koje je bitno da imate nekoga poput Bogića Bogićevića - rekao je Čengić.

Dodao je da bi više volio da bude na nekoj poziciji na kojoj može raditi za građane, poput načelničke.

- Ja bih više volio neke pozicije gdje mogu da radim za građane i sigurno da će mi ovakvo postupanje Ibrahima Hadžibajrića olakšati da se vjerovatno kandidujem za načelnika općine Stari grad, ako ne budemo imali boljeg kandidata i da tako završimo njegovu vladavinu - najavio je Čengić.

Podsjećamo, nakon sjednice Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj nije bilo dovoljno glasova za izbor Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Vijeća Ibrahim Hadžibajrić je zvanično izašao iz "Četvorke".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.