PRENOSIMO

Ademović: Ko udari na moju porodicu, udarit ću i ja na njegovu! Bolje da ne iskušavaju moje strpljenje

Osjetili su opasnost, idu izbori 2022., mi smo napravili značajan uspjeh na lokalnim izborima, kazao Ademović

Kemal Ademović. Raport

Raport

29.3.2021

Kemal Ademović je u emisiji "Politbiro", koju vodi Bakir Hadžiomerović, govorio o SDA te odnosu ljudi iz ove stranke prema njemu.

- Osjetili su opasnost, idu izbori 2022., mi smo napravili značajan uspjeh na lokalnim izborima. Udružili su se i svim sredstvima idu na nas. To mene ne iznenađuje, ali ponavljam ja u svom dosadašnjem radu ništa nažao nikome iz SDA učinio nisam, niti jednom čovjeku, niti ću. Ali, kada ustanem u odbranu porodice, ne mogu nikome garantovati ništa. Ko udari na moju porodicu, udarit ću i ja na njegovu - kazao je Ademović.

Komentirao je i izjavu Bakira Izetbegovića, nakon njegovog izlaska iz SDA, da mu je žao što je Ademović otišao. Upitan je da li se Izetbegović uplašio njega.

- Nisam ja nikada ništa zloupotrebljavao, a navest ću samo jedan primjer. Neka mi halali gospodin što ću ga spomenuti. To može i potvrditi ako hoće, kakav je moj odnos prema njima bio. 2000. godine došla je Alijansa na vlast. Dio te Alijanse je bio i Haris Silajdžić kojeg jako cijenim. Ja sam tada bio direktor Službe (AID, op.a.). Najavio sam se kod Silajdžića, to je bilo u njegovoj stranci. Mislio je da sam došao, kao što i svi dolaze, da zadržim poziciju. Odmah mi kaže: ‘Što se tiče pozicije gdje si ti, ako pripadne nama kao bošnjačko mjesto, ti ostaješ tamo’. Kažem mu: ‘Ne, hvala vama, ja nisam došao s tim razlogom, to me mjesto ne zanima. Molim vas da što prije imenujete nekoga na ovo mjesto. Ovo nije moj fah, premorio sam se. Došao sam iz drugog razloga, da te zamolim nešto, a nisam se ni s kim konsultovao. Molim te, rahmetli predsjednika i njegovu porodicu nemojte da dirate, da povlačite po medijima, da udarate po njima, da se svetite i revanširate…’. Kaže on da mu to ne pada napamet. Zahvalio sam se i otišao. Nisam dugo vidio Silajdžića, ako budete imali prilike, pitajte ga ovo - otkrio je Ademović.

Potom se osvrnuo na današnju situaciju u kojoj njega prozivaju na nepotizam.

- Kod nas plaćaju novinare i botove da nam ogade život, da nas unište. I ne samo to, da unište naše porodice. Hvala Bogu, ima nas, ne bojimo se, četiri unuka imam. Ne bojimo se mi toga. Ali, onima koji se služe tim sredstvima poručujem, blizu je granica kad ćemo i mi početi prelaziti crtu na takav način kao što je oni prelaze. Bolje da ne iskušavaju to naše strpljenje. Drugi put to ponavljam, nikad to nisam radio, sada to kažem. Udarili su mi na porodicu, nepotizam. Nema nepotizma. Objasnio sam, ako neko vodi računa o tome, to sam ja. Da mi je bilo ko od lidera te Četvorke kazao na nekom sastanku, a imali smo jedan sastanak kod premijera Forte prije 15-20 dana,: ‘Znaš šta Kemale, čuli smo to, vi ste kandidovali, ne može to’. Niko ništa nije kazao - otkriva Ademović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.