DISKUSIJA

Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH isključen iz Ad hoc tijela za nabavku vakcina

Porodice kupuju lijekove, moramo definisati put sredstava, poručila je Kratina

Kacila: Predstavljao Odbor za zdravstvo. Arhiv

Piše: E. H.

30.3.2021

Šefica Kluba DF-a Alma Kratina na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kazala je da je današnja tema vrlo teška.


Odbor za zdravstvo

- Čudi me da Odbor za zdravstvo nije raspravljao o ovoj informaciji zaključno sa 22. martom jer bi to bila polazna tačka. Odbor za zdravstvo je morao nešto reći o ovoj temi. Ovo je zbir statističkih podataka, a imamo pogoršanu situaciju. Imamo veliki broj umrlih, a građani se vakcinišu u Srbiji. Zato smo kao Klub tražili prisustvo ministra Vjekoslava Mandića. Nalazimo se u teškoj situaciji, a trebamo pričati kad ćemo biti vakcinisani – poručila je Kratina.

Dodala je da ova tačka treba da traje jako dugo, dok ne damo informaciju kad ćemo početi imunizaciju.

- Porodice kupuju lijekove, moramo definisati put sredstava. Govorimo o 60 miliona, trebamo osigurati da ni marka ne bude utrošena mimo nabavke lijekova i svega što je potrebno. Ni moja porodica nije vakcinisana i svi to čekamo zajedno – istakla je Kratina


Novo Ad hoc tijelo

Zastupnica Amela Kuskunović (Naša stranka) obavijestila je zastupnike da je iz novog Ad hoc tijela za nabavku vakcina za FBiH potpuno isključen Odbor za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

- Odnosno naš predstavnik doktor Mirsad Kacila. Mara Đukić pokušala je da nametne pitanje vakcina, ali svima se žurilo, stoga mi o planu imunizacije nismo čuli niti jednu riječ. Alma upravu ste, trebali smo imati puno opširniju sjednicu i zauzeti stav – poručila je Kuskunović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.