PARLAMENT FBiH

Ćudić: Federalna vlada daje upute za korištenje nargile

Moj kafić u kojem ja pijem kafu radi, restorani rade, picerije rade, a uz poštivanje mjera. Toliko o ujednačenim mjerama , poručila je Grgić

E. H.

Zastupnica Sabina Ćudić negodovala je zbog informacije Vlada FBiH

Foto: Arhiv


Diskusijom o epidemiološkim mjerama nastavljena je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Zastupnica Sabina Ćudić negodovala je da Vlada FBiH u svojoj informaciji o epidemiološkoj situaciji daje upute za korištenje nargile na otvorenom.

Vlada dala upute

- Dajete upute za sjedeća mjesta i posluživanje u zatvorenom i otvorenom prostoru u ugostiteljskim objektima. A onda govore da kantoni trebaju da usvajaju neke mjere. Ovaj dokument vrijeđa inteligenciju i nanosi štetu. Prisiljavate radnice i radnike da biraju između života i posla. Ograđujete te od svega i dalje decentrilizirate vlast. Pročitajte podatke koji su dostavljeni. Vlada se igra uputstava za restorane, a ljudi nam umiru – naglasila je Ćudić.

Šef Kluba SDA Adnan Efendić replicirao je zastupnici Ćudić.

- Iz naredbe su brisani tačka, 2.,3., i 4. A to je to o čemu vi govorite. Vlada FBiH je brisala zaključke koji se odnose na ugostiteljske objekte i nargila barove – pojasnio je Efendić.

Zastupnica Mira Grgić (SDP) kazala je da je kolega Efendić rekao da su mjere unificirane.

- Moj kafić u kojem ja pijem kafu radi, restorani rade, picerije rade, a uz poštivanje mjera. Toliko o ujednačenim mjerama - poručila je Grgić.

Vakcine i replike

Zastupnica Ćudić odgovorila je Efendiću.

- U naredbama koje smo dobili piše se da se ne zatvaraju ugostiteljski objekti na nivou FBiH. Jer kad bi donosili takve odluke morali bi snositi finansijske posljedice – poručila je Ćudić.

Efendić je odgovorio da sugerira kolegici Ćudić da pročita zaključak Vlade FBiH.

- Brisane su tačke, nek pročita informaciju koju smo dobili i sve će biti jasno – poručio je Efendić.

Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Mladen Bošković poručio je da ovakve replike neće donijeti vakcine u Federaciju BiH.

NA VRH

Podijeli članak na