OŠTRO PITANJE

Mašić: Zašto ste sedmicama gledali korona-derneke u Hercegovini

Mandića je kritizirao i zbog toga što se malo pojavljivao u javnosti u protekloj godini

Šef Kluba SDP-a Damir Mašić. Arhiv

Piše: E. H.

30.3.2021

Šef Kluba SDP-a Damir Mašić je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH oštro reagirao na izjave koje je prethodno iznio ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić.



Informacije iz medija

- Tako ste se uključili da nam ni danas niste pružili informaciju, nego trebamo čitati po portalima da li je premijer razgovarao ili nije… - istakao je Mašić, rekavši da se ministar trebao izviniti građanima zbog toga što moraju ići u Srbiju da se vakcinišu.

Mandića je kritizirao i zbog toga što se malo pojavljivao u javnosti u protekloj godini.

- S druge strane, vidjeli smo ga vrlo ažurnog, visprenog kada je trebao primiti vakcinu. To je bila loša poruka, da ne kažem šamar građanima, koji nisu u prilici da dobiju tu vakcinu – naglasio je Mašić.


Korona-derneci

Dodao je da ministar Mandić kaže da po tim mjerama nije smjelo biti muzike uživo, nisu smjele raditi diskoteke.

- Ministar nabraja sve ono čega je bilo u obilju u HNK. Mi smo te korona-derneke, diskoteke, klubove, turbo folk zvijezde iz Srbije… gledali do prošlog vikenda. Zašto su Vlada FBiH, ministar Mandić, Krizni štab i premijer sedmicama gledali sve to, a nisu poduzimali ništa? To je eklatantan primjer da te mjere na novu FBiH nisu bile donesene, jer da jesu, to se ne bi dešavalo – kazao je Mašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.