NOVE MJERE

Testiranje na koronavirus od sutra na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade

Fu. M.

Obavezno testiranje

Foto: Avaz


Od sutra na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, putnici, ali i svi ostali građani mogu izvršiti testiranje na prisustvo koronavirusa.

Poliklinika Eurofarm, s kojom je sklopljen ugovor o saradnji će na aerodromu vršiti antigen i RT-PCR test, a vrijeme potrebno za dobijanje rezultata testa će biti 15-20 minuta za antigen testiranje, odnosno jedan i pol sat za PCR test.

Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade, dok bi se PCR testiranje obavljalo na prostoru ispred zgrade terminala po drive-in principu , gdje je postavljen odgovarajući kontejner u kojima će biti smješteni ljudi i oprema potrebna za uzimanje i analizu uzoraka.

  • Cijena testa je 100 KM

    Cijena testa je 100 KM

    Foto: Avaz


Cijena PCR testiranja je 100 KM, dok antigen testiranje košta 45 KM, a cijene su formirane uzimajući u obzir brzinu obrade uzoraka i dobijanje rezultata.

- Također, bitno je naglasiti da je MAS za partnera na ovom projektu odabrao polikliniku koja već ima iskustvo sa testiranjem na koronavirus na aerodromima,a za partnera su odabrani i od aerodroma Ramsgate u Londonu - saopćeno je.

Ciljna grupa kada su u pitanju korisnici ovih usluga nisu isključivo putnici koji lete sa MAS-a, već i sve druge osobe kojima je potrebna brza i kvalitetna usluga testiranja na virus COVID-19.

  • Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade

    Planirano je da se antigen testiranje vrši unutar terminalne zgrade

    Foto: Avaz


Radno vrijeme punktova za testiranje na Međunarodnom aerodromu Sarajevo će biti u skladu sa otvorenošću Međunarodnog aeroroma Sarajevo, od ranih jutarnji do kasnih večernjih sati.

Ova usluga je uvedena u skladu za zahtjevima i očekivanjima naših putnika, čime je sarajevski aerodrom, postao jedan od prvih aerodroma u regionu koji je za svoje putnike, ali i ostale građane uveo ovu pogodnost,a što sve bitno olakšava putovanja građanima u vrijeme pandemije COVID19.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na