BIHAĆ

Više od 80 migranata iz napuštenih objekata izmješteno u kamp "Lipa"

U grupi migranata pronašli i tri maloljetnika bez pratnje

Kontrola šest napuštenih i devastiranih objekata. Fena

Fena

2.4.2021

Pripadnici Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izmjestili su 83 migranta koji su boravili u napuštenim i devastiranim objektima, u privremeno šatorsko naselje na lokalitetu Lipa kod Bihaća.


- Naši inspektori su izvršili kontrolu u šest napuštenih i devastiranih objekata u centru Bihaća, u kojima smo zatekli 83 migranta. Služba je te ljude izmjestila u privremeno šatorsko naselje "Lipa", gdje je odmah napravljen i medicinski pregled, te im osiguran dostojanstven smještaj i životne neophodnosti - potvrdio je zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Mirsad Buzar.

Kazao je da su prilikom provođenja ovih aktivnosti u nađenoj grupi migranata pronašli i tri maloljetnika bez pratnje, zbog čega su odmah uključili i nadležni Centar za socijalni rad Bihać, s ciljem određivanja staratelja i njihove zaštite.

Osobe smještene u privremenom šatorskom naselju na lokalitetu Lipa su nakon prolaska medicinske trijaže, smještene u prostor preventivne izolacije zbog mjera predostrožnosti i kontrole zdravstveno-epidemiološke situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.