PROTESTNA NOTA

RMU "Banovići": Premijer Hodžić je pokazao da je privatni premijer jednog čovjeka

Smatramo da ste jučer prvo trebali posjetiti generalnog direktora RMU "Banovići" Fadila Kudumovića

RMU "Banovići": Protestna nota prmeijeru TK Kadriji Hodžiću. Agencije

A. K.

2.4.2021

Iz RMU "Banovići" uputili su protestnu notu premijeru Tuzlanskog kantona  Kadriji Hodžiću. Kako navode, privatna posjeta je iskorištena u znak podrške rudarima.

- Smatramo da se radi o klasičnoj manipulaciji premijera Kadrije Hodžića i ministara Zvjezdana Karadžina i Midhata Dobrnjića, koji su jučer boravili na području općine Banovići, na prostoru koji je u vlasništvu RMU „Banovići“ d.d. Banovići, a da o tome nisu obavijestili, kako to običaji nalažu, gospodina generalnog direktora Fadila Kudumovića - navodi se u reakciji RMU "Banovići".

Dodaju da običaji i pravila nalažu da se svaka posjeta prvo mora najaviti domaćinu.

 - Kako smo već kazali, gospodine Premijeru, dobri običaji i dobra pravila nalažu da se morate najaviti domaćinu, a od vas to posebno zahtjevamo jer ste posjetu obavili kao Premijer Vlade svih građana Tuzlanskog kantona. Smatramo da ste jučer prvo trebali posjetiti generalnog direktora RMU „Banovići“ d.d. Banovići Fadila Kudumovića i iz prve ruke se informisati o okolnostima izbijanja požara i trenutnom stanju u Rudniku, a nakon toga sa Direktorom i Upravom obaviti službenu posjetu i obilazak jame „Omazići“, te dati podršku nekolicini rudara koju ste posjetili jučer - poručuju.

Za premijera Kadriju Hodžića kažu da nije premijer svih građana.

- Na ovaj način ste se svrstali na stranu Mirsada Kukića i kazali da niste Premijer svih građana Tuzlanskog kantona, nego da ste privatni premijer jednog čovjeka koji vas je vodao pokazujući kao „mečku“. Isto tako, smatramo da ste pored Uprave RMU „Banovići“, bar usput trebali posjetiti Općinu Banovići i općinskog načelnika dr. Begu Gutića - kazali su iz RMU "Banovići".

U saopćenju zaključuju da u ovom trenutku ima važnijeg posla, a to je bavljenje zaštitom građana u vrijeme pandemije koronavirusa i teškog zdravstvenog stanja na području Tuzlanskog kantona koje je u nadležnosti premijera, te nabaviti vakcine, a manje se miješati u poslove koji nisu u nadležnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.