NAKON PRIJAVE KONAKOVIĆA

Sud naredio oduzimanje telefona Skaki i Hadžibajriću

Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a

Piše: E. T.

2.4.2021

Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić. Avaz

Nakon što je Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake (SDA) i Ibrahima Hadžibajrića (NES) zbog maleverzacija u vezi s izborom novog rukovodstva Grada Sarajeva, odnosno gradonačelnika Sarajeva, Općinski sud u Sarajevu naredio je oduzimanje mobilnih telefona od Hadžibajrića i Skake. 


Također, Sud je naredio privremeno oduzimnaje telefona i Alemu Logi te Samiru Bejiću, vijećnicima NiP-a i Muameru Mekiću, vijećniku SDP-a, koji su svjedoci po ovoj prijavi.


Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.


Stoga možda i odgovor na pitanje, zašto se onima koji su imali stari broj Abdulaha Skake, pojavljuje notifikacija da je ponovo aktiviran na viberu. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.