KANTON SARAJEVO

Prijave za vakcinaciju i za neosigurane, stariji od 65 bit će telefonski anketirani

Na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada SE prijavilo preko 41.000 građana

Liste starijih od 65 godina su proslijeđene svim ambulantama porodične medicine. Agencije

A. K.

2.4.2021

Nakon jučerašnjeg naloga Vlade Kantona Sarajevo, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS danas saopštavaju da će i svim neosiguranim osobama od ponedjeljka, 5. aprila ove godine biti omogućeno prijavljivanje za imunizaciju, putem posebne aplikacije.

Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba preko 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju.

Dakle, svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS preko 65 godina starosti će u narednom periodu biti pozvani i pitani iz pripadajuće ambulante da li su zainteresovani za vakcinaciju, te će njihovi odgovori biti zabilježeni i uneseni u informatički sistem.

U isto vrijeme, iz Ministarstva zdravstva KS obavještavaju da se na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada prijavilo preko 41.000 građana, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Ovom prilikom, naglašavaju i kako nije bitno kada se izvrši prijava, jer se ovom anketom samo iskazuje interes za vakcinaciju, a redoslijed vakcinacije je već unaprijed određen prema prioritetima, odnosno kategorijama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.