ODBIO STANIVUKOVIĆEV POZIV

Dodik: Većina i Skupština grada su mjesto gdje se usvaja budžet, a ne Milorad Dodik

Spreman sam da razgovaram ako postoji problem na relaciji član Predsjedništva BiH, kazao je

Dodik: Stanivuković mora da se politički profiliše, obrazuje i da sazna šta su mu institucionalne nadležnosti. Ilustracija

Piše: A. K.

2.4.2021

Lider SNSD-a, i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik izjavio da gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković mora da se politički profiliše, obrazuje i da sazna šta su mu institucionalne nadležnosti.

- Savršeno je jasno na koji način funkcioniše lokalna vlast, ali neko pokušava da bude važniji od toga. Legitimno je da budu priznati izbori za gradonačelnika, što je SNSD uradio, ali je očigledno da Stanivuković nije priznao legitimnost odbornika i da pokušava da plasira lažne vijesti da Banja Luka ne funkcioniše - rekao je Dodik novinarima u Laktašima.

On je istakao da je cinizmom i uvredama veoma teško graditi atmoseferu u Banja Luci.

- Vidljivo je da niko od odbornika nije vrijeđao gradonačelnika, za razliku od njega koji ih je vrijeđao - dodao je Dodik.

Ponosan je, kaže, što iza SNSD-a ostaje izgrađen Grad Banja Luka.

- Važno je da u Gradu, oni koji su legitimni, rade posao. Gradonačelnik predlaže budžet, a da bi bio usvojen mora razgovarati sa odbornicima koji su ga zvali nekoliko puta. Gradonačelnik zaboravlja da kada je bio poslanik u Narodnoj skupštini nije glasao za budžet koji je predlagala moja partija - kaže Dodik.

Lider SNSD-a je naglasio da je funkcija gradonačelnika ozbiljna stvar, te da su odbornici spremni da rade sa Stanivukovićem i pokušaju da usvoje budžet koji je uravnotežen.

- On je odbornike pozvao na sastanak sa sekretaricom, iako je jedino mjesto gdje može biti usvojen budžet Skupština grada i potrebna većina, a ne Milorad Dodik. Spreman sam da razgovaram ako postoji problem na relaciji član Predsjedništva BiH - lokalna zajednica, ali nikako o gradskim političkim pitanjima jer postoje gradski stranački odbori -  rekao je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.