ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

U RS produžene mjere, nastava na daljinu do 12. aprila

U periodu od 5. do 12. aprila ograničava se rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće

Štab za vanredne situacije u RS. Avaz

Srna

2.4.2021

Štab za vanredne situacije RS danas je usvojio zaključak koji stupa na snagu u ponedjeljak, 5. aprila, kojim se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Privatna okupljanja se odnose na svadbe, krštenja, rođendane, proslave i druge porodične skupove, a zabranjuje se i rad fitnes centrima, fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti i kulturno-umjetničkim društvima, kao i organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Od 5. do 12. aprila obustavlja se vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih i srednjih škola i univerziteta i ustanova za obrazovanje odraslih u Republici Srpskoj uz obavezu organizovanja nastave na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Zabranjuje se i rad priređivačima igara na sreću

Zabranjuje se i rad "velnes" i spa centrima i bazenima, osim za obavljanje trenažnog procesa profesionalnih sportista i profesionalnih sportskih organizacija, kao i rad skijalištima i skijaškim centrima.

Zabranjuje se i rad priređivačima igara na sreću, kao i organizacija klasične tombole, osim priređivačima internet i ostalih lutrijskih igara na sreću, te aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije.

U periodu od 5. do 12. aprila ograničava se rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, benzinske pumpne stanice i slično, na način da se u periodu od 6.00 do 22.00 časa dozvoljava vršenje usluge dostave hrane i pića, kao i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred ugostiteljskog objekta.


Trgovački centri

Subjekti koji vrše proizvodnju i prodaju hljeba i svježih peciva, pekarskih i proizvoda od brašna, kolača i svježe tjestenine mogu obavljati djelatnost isključivo prodajom svojih proizvoda bez mogućnosti konzumiranja unutar prodajnog objekta uz strogo pridržavanje uputstava nadležnih institucija.

Dozvoljen je rad trgovačkim centrima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.