ČEGA SE BOJI ŠEFIK

Čuvar fotelje Džaferović brani Sebiju i Bakira i prijeti medijima

Zašto se opskurni Džaferović boji da eksperti provjere tvrdnje anesteziologa koji rade sa najtežim pacijentima

Šefik Džaferović. Avaz

Piše: E. T.

4.4.2021

Šefik Džaferović (SDA), član Predsjedništva BiH osjetio je danas potrebu da se oglasi. 


Glumeći spasitelja poljuljanog SDA-ovog broda, on u svom saopćenju kaže: 


- Plasiranje neprovjerenih i nepotkrijepljenih tvrdnji u vezi sa odgovorom zdravstvenih institucija na pandemiju koronavirusa, a kojem svjedočimo proteklih dana u bh. javnosti, predstavlja neodgovorno ponašanje prije svega prema pacijentima i njihovim porodicama kao i ljekarima koji se bore za njihove živote. 


A onda je u stilu diktatorskih vođa priprijetio i novinarima koji istražuju i i zvještavaju o kriminalu članova Stranke demokratske akcije.



- Sistemsko širenje dezinformacija i teorija zavjera u svim državama predstavlja neprihvatljivo i kažnjivo ponašanje, naročito u vremenu pandemije. Svako ko u ovakvoj situaciji radi političkih razloga svjesno širi dezinformacije i paniku, ugrožava živote pacijenata, i mora biti odgovoran pred zakonom – navodi se u saopćenju Šefika Džaferovića.


Džaferovićeve prijetnje novinarima su najbolji dokaz kolika je panika na Izetbegovićevom dvoru.


Nakon što je Izetbegović lično sinoć na Federalnoj televiziji ustvrdio da je 35 "malina respiratora" u funckiji na KCUS-u, a direktor Kliničkog centra u Tuzli Vahid Jusufović kaže da "malina respiratori" nisu pouzdani i da oni u Tuzli apsolutno ne žele da ih koriste, danas čuvar Bakirove fotelje ide dalje i iz pozicije člana Predsjedništva BiH prijeti novinarima i ljekarima u namjeri da spriječi istražne organe da otkriju šta se krije u KCUS-u.


I, zašto se opskurni Džaferović boji da eksperti provjere tvrdnje anesteziologa koji rade sa najtežim pacijentima?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.