NAKON POZIVA S KCUS-A

Ministar Vranić za "Avaz": Nisam još kloniran, sazvao sam sastanak u mom kabinetu u 9 sati

Ja sam sastanak sazvao sa rukovodiocima Kliničkog centra, a ne sa kolegama anesteziolozima, koji ne snose odgovornost za nastali eventualni problem, poručio je Vranić

N. Aj.
  • Vranić odgovorio na poziv Sebije i KCUS-a

    Vranić odgovorio na poziv Sebije i KCUS-a

    Foto: Arhiv


Nakon što je KCUS na čelu s Sebijom Izetbegović uputio pozov ministru zdravstva KS Harisu Vraniću da dođe u ovu ustanovu na sastanak u 9 sati sa, kako se navodi, "anesteziolozima iz KCUS-a, ali i svim ostalim uposlenicima koji učestvuju u liječenju Covid–19 bolesnika", pitali smo ministra Vranića hoće li otići na sastanak.

Podsjećamo da je prije saopćenja KCUS-a, ministar Vranić je pozvao sutra na hitni sastanak generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju, a na temu uvjeta rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Jeste li pitali dr. Izetbegović hoće li ona u 9 doći u Ministarstvo zdravstva? Sastanak sam ja prvi sazvao u 9 sati jutros, kloniran još nisam da bi u isto vrijeme bio i u KCUS-u. Dakle, sastanak je zakazan u mom kabinetu sutra u 9 sati. Ja sam sastanak sazvao sa rukovodiocima Kliničkog centra, a ne sa kolegama anesteziolozima, koji ne snose odgovornost za nastali eventualni problem - poručio je Vranić za "Avaz".

Više o temi Haris Vranić

MINISTAR ZDRAVSTVA KS
Vranić: Tražim hitan sastanak sa rukovodstvom KCUS-a
NA VRH

Podijeli članak na