TRAŽE SMJENU MENADŽMENTA

Građani najavljuju blokadu Sarajeva ukoliko se "problem KCUS-a ne počne rješavati": Ovo je vapaj za život

Rukovodstvo KCUS-a se ponaša bahato i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović

Piše: N. Aj.

4.4.2021

Građanska inicijativa za Bosnu i Hercegovinu traži smjenu menadžmenta KCUS-a. Avaz

Građanska inicijativa za Bosnu i Hercegovinu, koja broji više od 30.000 članova najavila je potpunu blokadu glavnog grada Bosne i Hercegovine ako se problem KCUS-a ne počne rješavati do utorka, 6. aprila 2021. godine te se na taj način ne utvrde činjenice i realno stanje, navodi se u saopćenju.

- Činjenica da rukovodstvo KCUS-a nikome ne dozvoljava ukazak u krug bolnice aludira da se ima šta sakriti. Ova grupa građana u ponedeljak, 5. aprila podnijet će Tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv rukovodstva KCUS-a koju potpisuje više od 3.000 građana, a od Vlade KS i FBiH tražiti da preuzmu kontrolu nad Kliničkim centrom u Sarajevu i zaustave kriminal u ovoj instituciji koji je rezultirao desetinama mrtvih, čiji su životi, ako je suditi po ispovijestima njihovih uposlenika, mogli biti spašeni - navodi se u saopćenju koje potpisuje Kenan Musić, predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo.

Dalje se navodi da se rukovodstvo KCUS-a ponaša bahato "i prema građanima se odnose kao prema životinjama, a svjedočenja stotina građana potvrđuju totalni haos i kolaps na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, na čelu sa Sebijom Izetbegović".

- U slučaju da Tužilaštvo KS do utorka ne uđe u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada KS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzmu kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KCUS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. aprila izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te protestvovati ispred KCUS-a, Tužilaštva KS i Vlade KS - piše u saopćenju.

Naglašava se da će protesti biti organizovani uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

- Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6.aprila 2021. godine. Ovo je vapaj za život - zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, Kenan Musić, predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo, je nedavno u svojstvu fizičkog lica, kao građanin Sarajeva, pokrenuo inicijativu za organizaciju protestne vožnje automobilima kroz bh. prijestolnicu u znak podrške Bogiću Bogićeviću. 


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.