ODGOVOR SDA-OVOM JURIŠNIKU

Grčevita borba SDA-ovaca za spas bračnog para Izetbegović: Haris Zahiragić bi trebao pitati Salku kako je porodicama koje su na KCUS-u izgubile svoje najmilije

Kao pravi istinski stranački jurišnik, Zahiragić u sve sumnja, sve preispituje osim sramotnog saopćenja s KCUS-a u kojem se novinarima prijeti

Haris Zahiragić. Avaz

Piše: Evelin Trako

4.4.2021

Od trenutka objave dramatičnog pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, o "malina respiratorima", o tome da onaj ko je prikopčan na Fadilov i Fikretov respirator, nema nikakave šanse da preživi, SDA je aktivirala sve kako bi se odbranila prva u Bošnjaka, Sebija Izetbegović, supruga predsjednika kao i sam predsjednik. 


Botovi su se nakotili preko noći. Bilo ih je mnogo, a običan korisnik društvenih mreža golim okom primjećuje da ih se preko noći  nakotilo dvostruko. 


Jedini zicer iz dvokoraka

Aktivirali su se i stranački jurišnici, novinari simpatizeri SDA-ovih kadrova i same stranke (E. G., za nju kažu da je dobila grč u prstu objavljujući tvitove), sva stranačka glasila, pa čak i "glavni urednici nezavisnih medija" koji su gledajući komentare na svom forumu shvatili (nadamo se) da su napravili kix.


Kakogod. Njima njihovo. Neka brane neodbranjivo.


Nakon intelektualne strovale Salke Zildžića, SDA-ovca iz Tuzle, javio se i sveznajući Haris Zahiragić. Našao vremena da komentira i pismo ljekara s KCUS-a u pauzi od pripreme inicijative koja nikako da prođe, a to je da se zastupnici kantonalnog parlamenta vrate u klupe.


Nervira ga što moraju online voditi rasprave i to je sam nekoliko puta ponovio i više puta upućivao inicijativu.


Sada je odlučio da pametuje. Analizira on, objašnjava brojke, proziva, citira, kuka, pita se, nateže, optužuje, insinuira, traži izlaz... Ali bezuspješno. Morao je, desetine onih kojima je njegov profil dostupan, blokirati jer mu pišu protiv supruge u predsjednika. Ili majke njegove dobre drugarice, male Jasmine.


Kao pravi istinski stranački jurišnik, Zahiragić u sve sumnja, sve preispituje osim sramotnog saopćenja s KCUS-a u kojem se novinarima prijeti. To je za košarkaškog stručnjaka jedini zicer iz dvokoraka.


- U svakom slučaju, trenutno ne postoji mjesto na svijetu u kojem se pandemija i životi građana ovako brutalno koriste kao sredstvo političke borbe - žao mi je zbog toga - kaže Zahiragić u jednom dijelu svog statusa.



Tako je, Hare Care!

Topla preporuka, ako uopće smije pročitati ovaj tekst i otvoriti portal avaz.ba, jeste da to kaže prvo svom kolegi Salki Zildžiću koji je danas objavio montiranu fotografiju četvorice političkih lidera i napisao "anonimni anesteziolozi". Njega bi Zahiragić trebao pitati kako je porodicama koje su svoje najmilije izgubile na KCUS-u. A danima nisu znali gdje su ni kako su. Nisu znali ni jesu li među živima.


Ustvari ne mora on, narod mu je odgovorio.


Također, ovom SDA-ovom jurišniku se mora priznati i složiti se u potpunosti s jednim dijelom njegovog statusa odnosno jednom rečenicom.


- A onda, neko će morati odgovarati, jer nije se šaliti sa ovako ozbiljnim temama u ovako ozbiljnim vremenima - napisao je Haris Zahiragić.


Tako je, Hare Care!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.