UMRO U 62. GODINI

Danas sahrana bivšeg predsjednika Društva novinara BiH Mladena Bošnjaka

Poznati reporter i sportski novinar iz Ljubuškog bio je istaknuti kolumnista portala Sportske.ba, a dugo je pisao i za Sport koji je izlazio kao izdanje "Avaza"

Bošnjak: Preminuo od posljedica infekcije koronavirusom. Arhiv

Avaz.ba

6.4.2021

Sahrana Mladena Bošnjaka, bivšeg predsjednika Društva novinara BiH, bit će obavljena danas u 16 sati na mjesnom groblju Jabuka u Pregrađu, saopćeno je iz Upravnog odbora Društva novinara BiH.

Bošnjak, dugogodišnji član Upravnog odbora Duštva, preminuo je od posljedica infekcije koronavirusom u 62. godini.

- Poznati reporter i sportski novinar iz Ljubuškog, bio je istaknuti kolumnista portala Sportske.ba, a dugo je pisao i za Sport koji je izlazio kao izdanje "Avaza". Mnogi regionalni, ali i bh. mediji, često su ga zvali i za analize društvenih prilika, a njegove kolumne bile su redovan gost širom regije. 

Bio je, sigurno, jedan od najboljih sportskih novinara na ovim prostorima - navode iz Društva novinara BiH.


Bošnjak: Bio poznati reporter i sportski novinar iz Ljubuškog. Arhiv

Ističu da je od svojih 62 godine života, Mlađo barem 45 iz Ljubuškog kretao na sve četiri strane svijeta. Putovao, družio se i svima s kojima je nesebično dijelio svoju opčinjenost životom, podastirao priče iz čudesne prošlosti i sadašnjosti rodnog kraja i Hercegovine, one opore, ali tople, koju je neizmjerno volio i čiji je najpouzdaniji hroničar bio. Baš kao što je volio ljude sa kojima se družio i bio im prijatelj.

- Potvrđivao je to u brojnim tekstovima, analizama, reportažama, ali i gostovanjima u brojnim medijima, pišući, ali i govoreći strastveno kako o političkim dešavanjima, životu ili sportu. Malo je onih koji se danas kao novinari potpisuju, a koji su sa Mlađom o bilo čemu, mogli i neriješeno. Jer Mladen je bio enciklopedija koja hoda - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.