NAPUŠTANJE POZICIJA

Osipanje SDA u Goraždu: Ostavke podnijeli predsjednik i sekretar KO SDA, Mirsad Žuga i Nedim Kunovac

U posljednjim ostavkama mnogi vide nastavak duboke krize koja već duže vrijeme potresa SDA u Goraždu i kulminaciju razlaza više struja unutar ove stranke

Mirsad Žuga i Nedim Kunovac. Avaz

Piše: Al. B.

6.4.2021

 Predsjednik Kantonalne organizacije SDA Goražde, Mirsad Žuga podnio je ostavku na ovu dužnost, te istovremeno najavio povlačenje i iz Skupštine BPK Goražde gdje je na posljednjim izborima izabran za poslanika. Žuga nije želio otkrivati više detalja o ovakvoj odluci, navodeći da se radi o razlozima lične i privatne prirode, da ostaje član SDA, te da je o povlačenju sa pozicije poslanika obavijestio i CIK BiH.

Samo nekoliko sati kasnije ostavku je podnio i sekretar Kantonalne organizacije SDA i član Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Goražde, Nedim Kunovac.

– Razlozi za ostavku nisu izraz nikakvog nezadovoljstva, već je riječ o nespojivosti funkcija sa trenutnim poslovima koje obnašam u nevladinoj organizaciji, te sam se iz moralnih razloga odlučio na ovakav čin – naveo je Kunovac u dopisu, a u dodatnom pojašnjenju nam kazao da je izabran za vršioca dužnosti predsjednika Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BPK, te da nije u redu da na toj poziciji ostane politički aktivan.

Ipak, i u posljednjim ostavkama mnogi vide nastavak duboke krize koja već duže vrijeme potresa SDA u Goraždu i kulminaciju razlaza više struja unutar ove stranke. U februaru je, nakon niza kritika upućivanih na adresu SAD u februaru je iz ove stranke isključen poslanik u Skupštini BPK, Nijaz Musić. 18. marta uhapšen je poslanik SDA Ramiz Ridžal, nakon što je, prilikom izbjegavanja policijske kontrole, automobilom udario policajca. Sa svakom novom aferom više je i nezadovoljstva unutar pojedinih članova rukovodstva, ali i članstva SDA.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.