SAOPĆENJE

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao sa predstavnicima MMF-a

Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom koronavirusa

Zoran Tegeltija. Vijeće ministara BiH

Fu. M.

6.4.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovnog proljetnog zasjedanja,  putem videolinka sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o dosadašnjim realizovanim aktivnostima i mogućnostima novog  aranžmana sa ovom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj aranžmana sa MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom koronavirusa, kao i realizaciji politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi sa posljedicama izazvanim pandemijom virusa korona, naglasivši da su trenutno resursi svih nivoa vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru  kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je izrazio očekivanje da će Međunarodni monetarni fond aktivnije podržati zemlje koje se suočavaju sa velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.