ČESTITKE GRADONAČELNICI

Konaković, Nikšić i Kojović stigli sa cvijećem u Vijećnicu

Benjamina Karić je danas jednoglasno izabrana za gradonačelnicu Sarajeva sa 26 glasova

A. Ovčina

Lideri stranaka stigli u Vijećnicu

Foto: A. Ovčina


Lideri Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Predrag Kojović stigli su Vijećnicu kako bi prisustvovali svečanom preuzimanju funkcije gradonačelnice Sarajeva na koju je danas izabrana Benjamina Karić.

Podsjećamo, Karić je danas jednoglasno izabrana za gradonačelnicu Sarajeva sa 26 glasova.

Rođena 1991. godine u Sarajevu, od 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije. Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju. Karić je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u BiH i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava.

Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prijevoda sa latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik. Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc.dr. Karić se izjašnjava kao Ostali. Doc. dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udata je i majka je jednog djeteta.

NA VRH

Podijeli članak na