POZIV NA HAPŠENJE

Burna reakcija SNSD-ovaca: Što je više Bećirovića, to je manje Bosne i Hercegovine

U šta se ovaj dom pretvara? Da li je Denis Bećirović baba Vanga da tumači mišljenja delegata, poslanika, članova Predsjedništva BiH, pitao je Špirić

D. H.

Denis Bećirović i Nikola Špirić

Foto: Arhiv


Na riječi delegata Denisa Bećirovića u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da "Dodik poziva na rat i to treba javno reći", reagovali su iz Kluba Srba.

- Ako Dodik krene mimo Ustava i zakona, onda mora znati da tada slijede neka druga pravila”, kazao je delegat Denis Bećirović.

Odgovorio mu je delegat Nikola Špirić.

- Što je više Denisa Bećirovića i njegovih ovakvih nastupa, topi se priča o Bosni i Hercegovini. U šta se ovaj dom pretvara? Da li je Denis Bećirović baba Vanga da tumači mišljenja delegata, poslanika, članova Predsjedništva BiH? Prijetnja nikada nije izgrađivala BiH niti će sada i molim Denisa da to ne čini. Nećete vi prbleme koji postoje u FBiH, prebaciti na Milorad Dodika. Ne možete Miloradom Dodikom pokriti sve nesporazume koji postoje u FBIH. Dodik jasno iznosi svoje stavove, ali ovo nije mjesto za optužbu, naveo je Špirić.

Odgovorio mu je i Sredoje Nović.

- Ovaj dom se pretvara u nešto što niko od nas u budućnosti ne bi želio. Ako je ovako, ja sam spreman zatražiti da napustimo sjednicu u ime Kluba srpskog naroda”, naveo je Nović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na