NAČELNIK OPĆINE CENTAR

Srđan Mandić: Sarajevo je oslobođeno od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić na Twitteru je napisao da je "Sarajevo ponovo slobodan grad"

Srđan Mandić. Arhiv

A. Č.

8.4.2021

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Benjamina Karić jednoglasno je izabrana za gradonačelnicu Sarajeva, kao prijedlog SDP-a.

Karić je izabrana nakon velike prašine koja se podigla tokom izglasavanja Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Bogićević je potom odustao od kandidature.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić na Twitteru je napisao da je "Sarajevo ponovo slobodan grad". 

- Čestitam našoj gradonačelnici, gospođi Karić. Čestitam mojoj i našoj Anji Margetić i mom drugu i saborcu Harisu Bašiću. Idemo dalje, zajedno - napisao je načelnik Općine Centar.

Potom se oglasio i na svom Facebook profilu:

- Ako se prisjetimo načina na koji je bivši gradonačelnik, Abdulah Skaka, izabran, a što je jasno prezentirano u snimku koji je objavio načelnik Općine Novi Grad, gosp. Semir Efendić, u kojem se Asim Sarajlić hvali kako su, poput likova iz "Kuma", oteli građankama i građanima slobodu i demokratiju, potpuno je jasno od koga je Sarajevo danas oslobođeno. Oslobođeno je od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika. Oslobođen je od nesposobne i korumpirane vlasti koja je pravila viceve i izvrgavala ruglu antifašističke tekovine na koje smo svi ponosni - napisao je Mandić.

Status Mandića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.