BAHATOST

SDA-ov vijećnik u Mostaru optužen da je divljao u kladionici: "Samo sam joj rekao - hajde u pi**u materinu"

Nikakav incindent nije bio, baš ništa nije bilo, kaže Husnić

E. T. / Hercegovinainfo
  • Ibro Husnić

    Ibro Husnić

    Foto: Agencije


U MUP-u HNK-a potvrdili su za portal Hercegovinainfo da je I. H. (1962.) u kladionici Premier u Ulici Rade Bitange narušavao javni red i mir.

Kako je objavio ovaj portal riječ je o SDA-ovom mostarskom vijećniku Ibri Husniću.

Njega je, kako navode, uposlenica kladionice prijavila policiji da joj je, nakon što mu je u 20.55 saopćila da zatvara kladionicu, i da je dužan 140 maraka, psovao majku, gađao ju olovkama te nakon dužeg psovanja i vrijeđanja napustio kladionicu.

Husnić pak tvrdi da ništa nije tako bilo.

- Nikakav incindent nije bio, baš ništa nije bilo. 10 minuta do 9 sati ušao sam u kladionicu da uplatim tiket, gospođa je rekla kao policijski je sat nema ona vremena. Rekao sam ‘hajde u p. materinu uplati’. Ona reče da neće i to je sve bilo što je bilo, da bi se kasnije nadodavalo - tvrdi Husnić.

Dodaje da djelatnici kladionice nije psovao majku, a da je to “nadodao suprug djelatnice kladionice”, koji je policajac, te da će ga prijaviti unutrašnjoj kontroli.

Inače, policija je intervenirala po pozivu iz kladionice, sačinjena je službena zabilješka i slijedi podnošenje prekršajne prijave protiv Husnića, a ima i svjedok koji je već policiji potvrdio da uposlenica kladionice govori istinu. Husnić pak sve opovrgava.

Više o temi Mostar

EKSPLOZIJA PRIJAVA
U Mostaru počelo masovno vakcinisanje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na