VELIKI ODZIV

U Banjoj Luci počela vakcinacija protiv koronavirusa starijih od 65 godina

Građanima će na raspolaganju biti 10 ekipa zdravstvenih radnika

Banja Luka: Građani čekaju da se vakcinišu. Goran Šurlan / RAS Srbija

A. K.

9.4.2021

U Banjoj Luci je počela vakcinacija protiv koronavirusa stanovništva starijeg od 65 godina bez zakazivanja termina. Građanima će na raspolaganju biti 10 ekipa zdravstvenih radnika. 

Vakcinacija se odvija na Velesajmu, gdje su postavljeni vakcinalni punktovi.

Član tima Doma zdravlja Banja Luka za vakcinaciju Mladen Šukalo rekao je da veliki odziv građana pokazuje da su oni prepoznali značaj vakcinacije kao najbolje mjere u sprečavanju infekcije i širenja pandemije koronavirusa.

- Veoma je bitno prepoznati značaj vakcinacije jer na taj način štitimo, ne samo pojednice, već i zajednicu. Stičemo kolektivni imunitet u zajednici u kojoj živimo i samim tim sprečavamo širenje epidemije - izjavio je Šukalo novinarima.

Vakcinacija će se odvijati do 15:00 sati. Šukalo je kazao da je obezbijeđen dovoljan broj vakcina. 

- Svaka vakcina je i efikasna i bezbjedna i mogu da se jave očekivani, neželjeni događaji u smislu lagane prolazne temperature i groznice, ali zbog toga su tu ekipe doktora koji će unaprijed odrediti da li neko ima prepreku da se vakciniše. Vrlo mali je broj kontraindikacija za bilo koju vakcinu, pa i za ovu koja se primjenjuje ovdje, a to je AstraZeneca - zaključio je.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.