ODRŽAN SASTANAK

Pripadnici boračke populacije prioritet u zapošljavanju kadra u JU Dom zdravlja KS

Naš prioritet u zapošljavanju moraju biti nekadašnji pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, kazao je ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović

A. K.

Ministar za boračka pitanja KS i direktorica JU DZ KS na današnjem sastanku

Foto: Vlada KS


Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović razgovarao je danas sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja KS Amelom Kečo i njenim saradnikom Ademirom Spahićem o aktuelnim temama koje karakterišu svakodnevnu borbu ove zdravstvene ustanove sa širenjem zaraze koronavirusom.

U ovom kontekstu, poseban akcent tokom njihovog razgovora stavljen je na primjenu prioriteta za zapošljavanje neophodnog medicinskog i nemedicinskog kadra iz kategorija boračke populacije, a koji se trenutno vode na evidenciji Službe za zapošljavanje KS.

Ministar Osmanović je naglasio kako je opredjeljenje aktuelne Vlade KS da pripadnici boračke populacije i članovi njihovih porodica imaju prioritet u zapošljavanju u svim oblastima našeg društva, pa u skladu s tim i u zdravstvu.

- Naš prioritet u zapošljavanju moraju biti nekadašnji pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. To su ljudi koji su svoje radno i životno iskustvo sticali u najtežim vremenima, a koje je nažalost i u doba pandemije neophodno. U isto vrijeme, to će biti najbolji način zahvalnosti za njihov doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a ta zahvalnost indirektno će im biti izrečena i kroz zapošljavanje članova njihovih porodica - obrazložio je ministar Osmanović.

I direktorica Kečo i njen saradnik Spahić su se složili s ministrom Osmanovićem, te istakli kako u potpunosti podržavaju opredjeljenje Vlade KS i sve razloge koje je ministar iznio u korist neophodnog angažmana članova ove ranjive, ali zaslužne, kategorije našeg stanovništva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na