ODRŽAN SASTANAK

Pripadnici boračke populacije prioritet u zapošljavanju kadra u JU Dom zdravlja KS

Naš prioritet u zapošljavanju moraju biti nekadašnji pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, kazao je ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović

Ministar za boračka pitanja KS i direktorica JU DZ KS na današnjem sastanku. Vlada KS

A. K.

9.4.2021

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović razgovarao je danas sa v.d. direktoricom JU Dom zdravlja KS Amelom Kečo i njenim saradnikom Ademirom Spahićem o aktuelnim temama koje karakterišu svakodnevnu borbu ove zdravstvene ustanove sa širenjem zaraze koronavirusom.

U ovom kontekstu, poseban akcent tokom njihovog razgovora stavljen je na primjenu prioriteta za zapošljavanje neophodnog medicinskog i nemedicinskog kadra iz kategorija boračke populacije, a koji se trenutno vode na evidenciji Službe za zapošljavanje KS.

Ministar Osmanović je naglasio kako je opredjeljenje aktuelne Vlade KS da pripadnici boračke populacije i članovi njihovih porodica imaju prioritet u zapošljavanju u svim oblastima našeg društva, pa u skladu s tim i u zdravstvu.

- Naš prioritet u zapošljavanju moraju biti nekadašnji pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. To su ljudi koji su svoje radno i životno iskustvo sticali u najtežim vremenima, a koje je nažalost i u doba pandemije neophodno. U isto vrijeme, to će biti najbolji način zahvalnosti za njihov doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a ta zahvalnost indirektno će im biti izrečena i kroz zapošljavanje članova njihovih porodica - obrazložio je ministar Osmanović.

I direktorica Kečo i njen saradnik Spahić su se složili s ministrom Osmanovićem, te istakli kako u potpunosti podržavaju opredjeljenje Vlade KS i sve razloge koje je ministar iznio u korist neophodnog angažmana članova ove ranjive, ali zaslužne, kategorije našeg stanovništva, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.