MINISTAR ZDRAVLJA SRBIJE

Lončar: Najsretniji bi bili da čujemo da ste spremni za masovnu vakcinaciju

Kazao je da su svi građani Srbije, kao i njihov predsjednik, sigurni u to da virus ne poznaje granice

Zlatibor Lončar uručio je donirane vakcine predstavnicima Vlade KS. A. Čengić

Piše: A. Čengić

9.4.2021

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar uručio je danas 10.000 doza vakcine AstraZeneca koje je Vlada Srbije donirala Kantonu Sarajevo.

Lončar je kazao da su svi građani Srbije, kao i njihov predsjednik, sigurni u to da virus ne poznaje granice.

- Građani Srbije i njihov predsjednik i svi apsolutno su sigurni u jednu stvar, da koronavirus ne poznaje granice i da on ne mari uopšte za bilo kakve prepreke da bi se našao na svakom mjestu kugle zemaljske. S obzirom na to, mi smo apsolutno svjesni da sami ne možemo da pobijedimo u borbi sa koronavirusom i ne možemo da budemo zadovoljni ako bi mi vakcinisali u okviru jedne granice, a da ostaju problemi kod naših komšija i prijatelja. Iz tog razloga želimo da maksimalno pomognemo svima, našim prijateljima i ljudima u blizini i to je razlog odlukom predsjednika Vučića, odlukom svih građana Srbije, da jedan dio vakcina, danas je to 10.000 doza da ustupimo vama da vakcinišete vaše građane i najsretniji bi bili kada se upotrijebe ove vakcine da čujemo da ste spremni za masovnu vakcinaciju - kazao je Lončar.

Dodao je da se nada da ćemo u budućim vremenima biti jedinstveniji.

- To je izuzetno bitno i ono što se nadam da će u budućim vremenima kada se dese ovakve krizne situacije da ćemo biti mnogo jedinstveniji i da ćemo izvući pouku da niko sam ne može da riješi ovaj problem - zaključio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.