REAKCIJE

Krivić odgovorio gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću: Na Vijećnici piše samo istina, a vi počistite svoju avliju

Sarajevo neće mijenjati nazive svojih ulica sve dok vi, koji to predlažete Sarajlijama ne odgovorite jasno i glasno ko je izvršio agresiju na BiH, kazao je Krivić

Anis Krivić. Avaz

Fu. M.

9.4.2021

Vijećnik u općini Stari Grad i politički direktor SBB-a Anis Krivić odgovorio je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, koji je Gradu Sarajevo i Općini Stari Grad danas uputio zahtjev za uklanjanje tabli na Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se srpski narod karakterizira kao “zločinački i agresorski” i kojima se “podstiče mržnja prema Srbima”.

Reakciju Krivića prenosimo u cijelosti:

"Poštovani gradonačelniče Ćosiću, Sarajevo neće mijenjati nazive svojih ulica sve dok vi, koji to predlažete Sarajlijama ne odgovorite jasno i glasno ko je izvršio agresiju na BiH i držao Sarajevo pod opsadom 1425 dana. Prije vašeg prijedloga, bilo bi dobro da nama koji smo četiri godine živjeli pod granatama, kažete ko nas je granatirao i zašto je to radio.

Na tabli na Vijećnici piše samo istina, ništa drugo.

Gospodine Ćosiću, prije bilo kakvog upućivanja prijedloga nama, prvo počistite svoju avliju, zamijenite imena ulica koje su nazvane po osuđenim ratnim zločincima. Možda da razmislite o promjeni imena spomenika u Istočnom Sarajevu kojeg ste nazvali po preminulom ruskom ambasadoru u UN Vitaliju Čurkinu, koji je spriječio da UN izglasa rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Nakon toga, možda biste imali pravo i legitimitet nešto tražiti od nas.

Istina ima jedno lice! Budite hrabri pogledati je!”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.