VELIKA TRAGEDIJA

Zbog požara ostali bez krova nad glavom, Kasumović rekao da će svi biti zbrinuti

Neka predsjednik Mjesne zajednice napravi spisak ugroženih porodica, kazao je gradonačelnik Zenice prilikom posjete

072info

Kasumović u posjeti ugroženim porodicama

Foto: 072info


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas lokalitet "Papirne" gdje je protekle noći došlo do požara na krovnoj konstrukciji zgrade, usljed čega je deset porodica ostalo bez krova nad glavom.

Kasumović je tom prilikom obišao stanove, a potom razgovarao sa porodicama koje su ostale bez krova nad glavom kazavši im kako će svi biti zbrinuti.

- Neka predsjednik Mjesne zajednice napravi spisak ugroženih porodica. Svima ćemo osigurati smještaj, odnosno naći alternativno rješenje dok se ovdje učinjena šteta ne sanira. Grad je spreman da vam plati hotel, pronađe smještaj, stanove i finansira kiriju, čak osigura i jednokratnu pomoć. Ipak, to je vaš novac. Ovo je velika tragedija - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Još je napomenuo kako se radi o zgradi koja je nacionalni spomenik BiH, da je dio stanova u vlasništvu rudnika, a jedan dio su u privatnom vlasništvu što dodatno usložnjava ovu situaciju.

Porodice koje su ostale bez krova nad glavom, neizmjerno su zahvalne gradonačelniku Kasumoviću koji ih je, kako su kazali, jedini posjetio i pokazao da brine o svojim građanima.

NA VRH

Podijeli članak na