IMA LI OVO KAKVE VEZE

Ovo je sudija koji je danas dijelio pravdu na utakmici Željezničar - Mladost: Slikao se u dresu Željezničara

Nedugo nakon utakmice pojavile su se fotografije sudije Elvisa Mujića s prijateljima u dresu Željezničara

Piše: E. T.

10.4.2021

Sudija ELvis Mujić u dresu Željezničara. Avaz

Fudbaleri Željezničara remizirali su sa ekipom Mladosti 4:4 u meču 25. kola Premijer lige BiH. Mladost je imala početak utakmice iz snova. Već u prvoj minuti gosti su imali veliku priliku kada se zatresao okvir gola domaćih nakon šuta Anela Dedića, a dvije minute kasnije Nedim Hadžić je na asistenciju Amera Hiroša doveo Mladost u vodstvo.


U osmoj minuti već je bilo 0:2 za Mladost. Asistent kod prvog gola, Hiroš, sjajnim udarcem sa distance udvostručio je prednost svog tima.


Ermin Zec je u 17. minuti smanjio na 1:2, a samo minut kasnije Hadžić je svojim drugim golom na utakmici vratio prednost od dva gola za goste.


Tempo igre nakon fantastičnih 20 minuta na Grbavici je znatno opao. Željo je do poluvremena mogao smanjiti zaostatak preko Ivana Lendrića, ali je golman Mladosti sigurnom intervencijom spasio svoj gol.



A onda za Mladost kreću kola nizbrdo. Sudija Elvis Mujić daje Marku Žulju direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Mehmedom Alispahićem, a Mladost je u 66. minuti ostala bez još jednog igrača u polju. Rijad Sadiku je zaradio drugi žuti karton, što su domaći iskoristili dvije minute kasnije i smanjili na 2:3. 


Strijelac drugog gola za "Plave" bio je Luka Juričić.


U finišu meča dešavala se prava drama. Enes Alić je fenomenalnim golom iz slobodnog udarca u 88. minuti povisio na 2:4, a Zec u 90. smanjio na jedan gol zaostatka. Dramu je upotpunio jedanaesterac za Željezničar u posljednjim trenucima meča koji je realizovao Semir Štilić i svom timu donio bod.


Nedugo nakon utakmice pojavile su se fotografije sudije Elvisa Mujića s prijatlejima u dresu Željezničara. Navijači Mladosti se s pravom ptiaju ima li to kakve veze s današnjim suđenjem?!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.