NOVINARKA IZ SAPNE

Anisa Mahmutović nakon 26 godina upoznala brata: Ovo mi je najljepši životni poklon

Moj brat je stariji od mene 3 godine, inžinjer je i radi u farmaceutskoj kompaniji, napisala je Anisa

Anisa Mahmutović. Facebook

Fu. M.

10.4.2021

Da nikada ne znamo šta nas čeka sutra, da nam se sve u jednom trenu može promijeniti, najbolje svjedoči primjer Anise Mahmutović iz Sapne koja je prvi put stupila u kontakt sa bratom koji je tokom ratnih dešavanja otišao u Moskvu sa majkom gdje je i odrastao.

Anisa Mahmutović, 26-godišnja magistrica Žurnalistike, sa adresom u Sapni, u četvrtak je prvi put, nakon 26 godina ostvarila kontakt sa bratom.

Anisa je svoju radosnu vijest podijelila i na Facebook profilu.

- Ovo je moj brat. Da biološki, po ocu. Imao je manje od godine kada je početkom rata s majkom otišao u Moskvu. Do jučer nikad nismo imali kontakt. Rat je pokidao veze. Jučer sam dobila mail iz općine. Moj brat traži moga oca. Ostvarili smo kontakt. Moj brat je stariji od mene 3 godine. Inžinjer je i radi u farmaceutskoj kompaniji. Zove se Miralem. Divan momak. Osjećaji su pomiješani. Radost preovladava. Grad koji sam uvijek željela posjetiti je grad u kome je odrastao moj brat. Ovo mi je najljepši životni poklon. I od 26-te godine nisam jedinica, sad roditelje dijelim sa jednim divnim momkom. Moj otac ima sina inžinjera i kćerku magistricu. Želim da vrisnem i kažem vam ljudi imam brata kojeg sam željela čitav život - stoji u Facebook objavi.

Anisina objava na Facebooku. Printscreen

- Kako je rat pokidao sve veze nismo imali načina da ostvarimo kontakt nikakav jer znali smo da je Moskva ogroman grad. Mislili smo da je promijenio ime, nismo znali ništa o njemu. Jučer kad je došao mail, nisam vjerovala - izjavila je Anisa za portal Hanuma.ba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.