TRAGEDIJA

Samoubistvo u Banjoj Luci: Pacijentica skočila u smrt sa trećeg sprata UKC RS

Nesretna žena bila je hospitalizovana u Covid odjeljenju

UKC RS. Arhiv

A. Ka. / Srna

12.4.2021

Pedesettrogodišnja pacijentkinja V. K. poginulo je jutros, nakon što je skočila sa trećeg sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjoj Luci.

Nesretna žena bila je hospitalizovana u Covid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove.

U saopćenju je navedeno da je noćas oko tri sata V. K, koja je hospitalizovana jučer u Covid odjeljenju na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC Republike Srpske, izvršila samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe.

U saopćenju se navodi da je tokom hospitalizacije pacijentkinja bila svjesna, orijentisana, komunikativna i bez znakova psihopatologije.


- Odmah nakon pada pacijentkinje, dežurna ljekarska ekipa izašla je na mjesto događaja i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su u skladu sa procedurom pozvani predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su na licu mjesta izvršili uviđaj - navodi se u saopćenju UKC-a RS.

Iz Policijske uprave Banja Luka ranije je saopćeno da je nadležnoj policijskoj stanici, jutros 3:30 sati dežurni doktor UKC-a prijavio da je pacijentica V. K. skočila kroz prozor sa trećeg sprata te da je na licu mjesta preminula.

Policija je obavila uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni mrtvozornik, a o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.