ZOVU SE ULTRASI

Sramotno skandiranje: Protesti zbog premlaćivanja mladića u Mostaru se pretvorili u nacionalističko orgijanje

Inače, ta ista grupa huligana tokom protesta se iživljavala nad novinarima koje su pljuvali i prijetili im spriječavajući ih da izvještavaju s lica mjesta

Borba za pravdu ukaljana nacionalizmom. AVaz

Piše: Admir Aljimi

12.4.2021

Velika grupa ljudi okupila se danas ispred Policijske uprave Mostar gdje su namjeravali protestirati jer su suspendirani policajci Armin Vrače i Jusuf Penava pretukli jednog mladića u Mostaru, jer je prekršio naredbu o zabrani kretanja.


Bunt zbog prekomjerne upotrebe sile dvojice policajaca prema mladiću ukaljan je, a za to se pobrinula grupa huligana koja je zahtjev za zakonito i pravedno postupanje pripadnika policije pretvorila u bajato nacionalističko orgijanje od kojeg nam se već odavno svima povraća. U videu koji smo objavili može se čuti sramotno nacionalističko skandiranje. 




Inače, ta ista grupa huligana tokom protesta se iživljavala nad novinarima koje su pljuvali i prijetili im. Nekolicina je nasrnula na novinare koje su spriječili da izvještavaju s lica mjesta. Svojim ponašanjem okupljeni su pokazali da nisu ništa bolji od dvojice nasilnika koji su udaljeni iz policijske službe.


Tokom incidenta fizički je napadnut i jedan kamerman.


Podsjećamo da je snimak na kojem se vidi premlaćivanje mladića obišao regiju te da su ga svi dočekali sa zgražavanjem.


Nakon što je snimak objavljen oglasio se i MUP HNK te je saopćeno da su policajci udaljeni sa dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.