GRADONAČELNICA SARAJEVA

Karić čestitala ramazan: Zajedno doprinosimo jačanju zajedništva i tolerancije svih vjera

U ime Grada Sarajeva i u svoje lično ime, građanima muslimanima i Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke povodom ramazana

Sa Žute tabije. Facebook

Piše: Fu. M.

12.4.2021

Večeras je sa zalaskom sunca i tradicionalnim pucnjem iz topa sa sarajevske Žute tabije, ozvaničen početak mjeseca ramazana.

Ovom događaju na Žutoj tabiji prisustvovala je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

- Vjernici ramazan već drugu godinu zaredom dočekuju u specifičnim uslovima, ali ova tradicija duga blizu 200 godina, nije prekinuta ni u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa. Našem Smailu Kriviću koji je posljednje 24 godine zadužen za pucanj topa sa Žute tabije tokom ramazana u Sarajevu želim brz oporavak od koronavirusa i da tradiciju nastavi u drugoj polovini Ramazan - napisala je Karić na svom Facebooku. 

Objava Benjamine Karić. Facebook

Na ovaj način zajedno doprinosimo jačanju zajedništva i tolerancije svih vjera i kultura u našoj zemlji, što i jeste njena višestoljetna baština, navodi gradonačelnica.

- U ime Grada Sarajeva i u svoje lično ime, građankama i građanima muslimanima i Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

Želim da dane molitve i odricanja tokom posta, provedete u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i međusobnom poštovanju, te u ovim vanrednim okolnostima, ramazan iskoristite za svoj mentalni i duhovni preporod. Žao mi je što ovo mjesto svojim sadržajima neće okupljati sve generacije Sarajlija kao nekada i uz jedinstven pogled na grad, značajnim manifestacijama njegovati ramazanske običaje - istakla je gradonačelnica Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.