KONJIC

Pucnjem iz topa s Musale označen je početak mjeseca ramazana

Teravih-namaz će se na području općine Konjic klanjati na 42 mjesta

Klanjat će se prva teravija. Avaz

Piše: S. Dž.

12.4.2021

Pucnjem iz topa s Musale označen je početak mjeseca ramazana u Konjicu.

Osman Ćatić, načelnik Općine Konjic i Refik ef. Delić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic su prisustvujući ovom događaju poželjeli svim vjernicima islamske vjeroispovijesti ugodne ramazanske dane.

Ramazan je najodabraniji mjesec u islamskom kalendaru, kazao je glavni imam, dodavši da je to najdraži gost u domu svakog vjernika.

- Ovo je gost koji nam dolazi jednom u godini i muslimani s ovih prostora su uvijek s posebnom čežnjom i željama iščekivali ramazan.To je mjesec duhovne okrepe, u kojem se natječemo u dobročinstvu, ali i mjesec u kojem više radimo za sebe i zajednicu u kojoj živimo. To je vrijeme u kojem se najviše zbližavamo - kazao je efendija Delić.

On je naveo da je ramazan najmanje apstinencija od hrane i pića.

- Bogu, dragom, ne treba naša ni glad ni žeđ, nego mu treba naša promjena. Bogu treba naša duša u koju ćemo se u toku ramazana zagledati i vidjeti koliko je ona spremna da ponese dobro - istaknuo je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Konjic.

Teravih-namaz će se na području općine Konjic klanjati na 42 mjesta uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.