NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Dežurni patrioti šutjeli 40 dana

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je ramazansku poruku muslimanima u BiH, domovinskim zemljama i dijaspori

Avaz.ba

13.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Dežurni patrioti šutjeli 40 dana.

Otkrivamo informaciju koja se krije od javnosti mjesecima a to je da da pet respiratora još nikada nije servisirano, jer očigledno imaju određeni problem, zbog čega nikada nisu ni verificirani.

Federalna uprava policije (FUP) istražuje ko je i zbog čega jučer ujutro u sarajevskom naselju Nedžarići podmetnuo nepoznatu napravu ispod automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića. 

Komentar dana pisala je Larisa Sarajelić-Ramović: Tračak svjetlosti.

Iz Ureda predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora jučer je rečeno za „Dnevni avaz“ da je Pahor zagovornik Bosne i Hercegovine, njenog teritorijalnog integriteta, evropske perspektive i mirnog razvoja, što uvijek dosljedno i naglašava. 

Također, povodom skandalozne potvrde člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je prilikom zvanične posjete predsjednika Slovenije Boruta Pahora našoj zemlji 5. marta ove godine otvoreno diskutirano o mogućnosti “mirnog razlaza” u BiH, iz SBB-a je saopćeno da činjenica da se uopće razgovara o antidržavnim opcijama ukazuje na nedržavnički i poluizdajnički odnos: Zašto Komšić i Džaferović šute 40 dana.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je ramazansku poruku muslimanima u BiH, domovinskim zemljama i dijaspori.

Ličnost dana je  Amar Osim: Od zvijezda do trnja.

Uprkos protestima udruženja porodica žrtava rata, u Višegradu je obilježen Dan ruskih dobrovoljaca. Detalje donosimo u današnjem izdanju "Dnevnog avaza".

Nakon šokantnog snimka, iz MUP-a HNK priznali da su prekoračene ovlasti: Policajci suspendirani, brutalno pretučeni mladić podnosi tužbu.

Na stranama Sarajevskog kantona donosimo intervju sa novoizabranom gradonačelnicom Benjamonom Karić.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) deaktivirali su eksplozivnu napravu postavljenu u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Rustempašina, općina Ilidža, saopćeno je jučer iz MUP-a KS. Otkrivamo ko je vlasnik ugostiteljskog objekta.

Nakon stravične saobraćajne nesreće kod Kiseljaka: Sarajlije se opraštaju od nastradalih mladića.

Za "Avaz" govori Aida Bukva a tema je dirljiva drama o ubistvu Arnele Đogić. 

Haris Škoro (58), nekadašnji as kluba s Grbavice, ali i zagrebačkog Dinama, Torina i Ciriha, te reprezentativac bivše Jugoslavije, u razgovoru za „Dnevni avaz“ istakao je da Bajern ima kompletniju ekipu od PSG-a.

Ne propustite pročitati i najnopvije vijsti iz autosvijeta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.