AUTOKRATSKO VLADANJE

Totalni raspad DF-a: Stranku napustilo kompletno rukovodstvo u Bosanskoj Krupi, Komšić ih ignorisao

Odgovorni prema svom članstvu, smatramo da naše daljnje političko djelovanje za ideje i ciljeve oko kojih smo se okupili i borili ne smije biti dovedeno u pitanje, poručili su

Nezadovoljni odnosom. Agencije

A. K.

13.4.2021

Nakon sinoć održanog sastanka OO Demokratske fronte Bosanska Krupa jednoglasno je donesena odluka o napuštanju i izlasku iz ove stranke. 

- Ova odluka je uslijedila nakon pogrešne politike, na koju smo uporno ukazivali prvenstveno misleći na autokratsko djelovanje vrha stranke, nepoštivanja Statuta kao i podcjenjivački odnos prema nižim organima stranke te članstvu iz kojeg kako predsjednik stranke tako i Glavni odbor DF-a BIH crpi legitimitet. U tako narušenoj subordinaciji smatramo naše daljnje djelovanje kroz Demokratsku frontu besmislenim i neučinkovitim - navodi se u saopćenju OO DF Bosanska Krupa.

Zeid Mujić, poslanik u federalnom parlamentu će, navode, djelovati samostalno.

- Odgovorni prema svom članstvu, smatramo da naše daljnje političko djelovanje za ideje i ciljeve oko kojih smo se okupili i borili ne smije biti dovedeno u pitanje te stoga vas obavještavamo da će poslanik federalnog parlamenta iz Bosanske Krupe Zeid Mujić od danas djelovati samostalno kao i predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa zajedno sa ostalim vijećnicima - zaključili su.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.