TUGA U SARAJEVU

Posljednji ispraćaj legendarnog generala Jovana Divjaka, sahranjen uz pjesmu "Bella Ciao"

Generalov unuk Gregor je pročitao pismo koje je njegov djed napisao kada je saznao da je bolestan

Piše: A. Čengić - A. Ovčina

13.4.2021

Nakon emotivne komemoracije u Narodnom pozorištu mnoštvo građana uputilo se na gradsko groblju Bare gdje prisustvuju sahrani legendarnog generala Armije RBiH i velikog humanitarca Jovana Divjaka. Dok tužna povorka kretala ka grobnom mjestu svirala je pjesma Kemala Montena "Sarajevo ljubavi moja", a slavni general je sahranjen uz taktove pjesme "Bela ćao".

Njegova smrt duboko je potresla građane BiH i sve istinske patriote jer je Divjak bio simbol opstanka naše domovine tokom agresije.

On je preminuo u četvrtak u Sarajevu. Komemoraciji su prisustvovale brojne poznate ličnosti.


Građani odaju počast generalu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Među prvima koji su došli je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko. Potom su došli i bh. reditelj Danis Tanović, doktor Dragan Stevanović,članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, ministar odbrane Sifet Podžic, glumac Mirvad Kurić, rektor UNSA-e Rifat Škrijelj.


Generalov unuk Gregor je pročitao pismo koje je njegov djed napisao kada je saznao da je bolestan. To pismo je bilo svojevrsni oproštaj od porodice, prijatelja, saboraca, Sarajeva i BiH koju je neizmjerno volio i što je mnogo puta iskreno i dokazao.


Sahrana generala Divjaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.