DRŽAVNO TUŽILAŠTVO

Glavna tužiteljica Gordana Tadić održala sastanak sa dužnosnicima Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u protekloj i ovoj godini, s akcentom na predmete u kojima je realizirana saradnja sa tužilaštvom MRMKS

Sa satanka. Tužilaštvo BiH

Ad. A.

13.4.2021

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa rukovoditeljem Posebnog odjela za ratne zločine Milankom Kajganićem i njegovim saradnicima, putem video-konferencije, održala je radni sastanak sa dužnosnicima tužilaštva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove.

Na sastanku je glavna tužiteljica prezentirala rad i aktivnosti Tužilaštva BiH u protekloj i ovoj godini, s akcentom na predmete u kojima je realizirana saradnja sa tužilaštvom MRMKS, predmete koji su u ranijem periodu dostavljeni iz MKSJ/MRMKS putem predmeta Kategorije 2 ili su na drugi način bili predmeti saradnje između dva tužilaštva.


Sa sastanka. Tužilaštvo BiH

Aktivnosti radnog sastanka odnose se na pripremu izvještaja koje glavni tužilac pri MRMKS, Serž Bramerc (Serge Brammertz), prezentira u Vijeću sigurnosti UN-a.

Glavna tužiteljica istakla je značaj regionalne saradnje u predmetima ratnih zločina i podrške tužilaštava pri MRMKS u jačanju instrumenata saradnje.

Tužilaštvo BiH i tužilaštvo pri MRMKS, imaju aktivnu i kontinuiranu saradnju u zajedničkim naporima da se spriječi nekažnjivost za ratne zločine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.