INICIJATIVA

Za poticaj maloj privredi bit će dodijeljeno preko 8 miliona i za poticaj poljoprivredi preko 6 miliona

Uspostava dva registra u privredi i poljoprivredi

A. Ovčina

Sa održanog sastanka

Foto: Avaz


  • Kafedžić: Uputio inicijativu

    Kafedžić: Uputio inicijativu

    Foto: Avaz


Uspostava Registra poticaja razvoja male privrede u Kantonu Sarajevo i Registra korisnika podsticaja u poljoprivredi na području Kantona Sarajevo tema je današnjeg sastanka šefa Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduana Kafedžića i ministra privrede KS Adnana Delića.

Inicijativa za uspostavu registra

- Danas je veoma važan dan kada je u pitanju borba protiv korupcije. Ministar privrede je prihvatio inicijativu Ureda da se uspostave dva veoma važna registra, a to su Registar podsticaja u poljoprivredi u KS i Registar poticaja razvoja male privrede u KS. Ovo je do sada bilo zaštićeno područje, koje je osvijetljeno. U toku 2021. godine bit će dodijeljeno, vidljivo kroz ovaj registar 13,1 milion maraka – istakao je Kafedžić.

  • Delić: Najznačajnija sredstva

    Delić: Najznačajnija sredstva

    Foto: Avaz


Najznačajnija sredstva

Ministar KS Adnan Delić zahvalio se šefu Ureda, te istakao da u ministarstvu postoje dvije stavke koje su zakonski regulisane, a tiču se poticaja i ovi su poticaji koji se dodjeljuju svake godine shodno zakonskoj regulativi gdje se od ukupnog budžeta odvaja 2 posto za malu privredu i poljoprivredu. Kako je kazao, ove godine su sredstva značajnija nego ikada.

- Za poticaj maloj privredi bit će dodijeljeno preko 8 miliona i za poticaj poljoprivredi preko 6 miliona. Transparentnost je preduslov, preventiva korupciji i shodno tome objeručke smo prihvatili inicijativu Erduana Kafedžića - istakao je Delić. 

Više o temi Adnan Delić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na