SKUPŠTINA KS

Konaković: Na idućoj sjednici o dva važna zakona

Zastupnici će raspravljati o Zakonu o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo i Zakonu o podršci povratnicima u Srebrenicu

Konaković: Sjednica 27. aprila. ARHIV

Piše: A. Č.

14.4.2021

Naredna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se 27. aprila. Danas je održan Kolegij Skupštine KS na kojem je usaglašen dnevni red, a na kojoj će biti razmatran Nacrt zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo.

Kako je zastupnik Elmedin Konaković objavo na Facebooku, riječ je o dva važna zakona.

- A to su Zakon o sprečavanju nepotizma i stranačkog zapošljavanja u organima javnog sektora u Kantonu Sarajevo i Zakon o podršci povratnicima u Srebrenicu - napisao je Konaković na Facebooku.


Na upravo odrzanom kolegiju Skupstine KS dogovoreno je da se na sjednici 27.4. nadju dva vazna zakona. ➡️ Zakon o...

Objavljuje Elmedin Dino KonakovicSrijeda, 14. travnja 2021.

Također, na sjednici će zastupnici raspravljati i o epidemiološkom stanju u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu ove sjednice su i zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca, poginulih civila, žrtava rata “Ikre” za 2021. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.