POTVRĐENO ZA AVAZ

Kriminalistički inspektori ušli u Dom zdravlja Prijedor: Izuzimaju dokaze o propadanju 1.300 vakcina

Ranije je Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio od ministru zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da se pod hitno ispita slučaj

Ad. A.

Dom zdravlja Prijedor: Neshvatljiv gubitak cjepiva

Foto: Arhiva


Kriminalistički inspektori PU Prijedor ušli su u tamošnji Dom zdravlja po nalogu postupajućeg tužioca da bi izuzeli evenutalne dokaze o propadanju 1.300 vakcina Sputnjik V, potvrdila je za portal „Avaza“ Zvjezdana Alendarević, portparol Policijske uprave Prijedor.

- Policijski službenici rade po nalogu Okružnog javnog tužilaštva jer je ranije u ovom slučaju formiran predmet – kazala nam je Alendarević. Kako saznajemo inspektori će izuzeti određenu dokumentaciju te uzeti izjave od odgovornih osoba u Domu zdravlja. 

Ranije je Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio od ministru zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da se pod hitno ispita zbog čega je i na koji način došlo do propadanja i uništavanja 1.300 doza vakcine Sputnik V komponete 2, u Domu zdravlja u Prijedoru.

Iz Vlade RS-a saopšteno je da je Višković zatražio da gradonačelnik Prijedora Pavlović preduzme sve neophodne radnje kako bi se sankcionisali odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem 1.300 doza vakcine protiv koronavirusa, s obzirom na to da je Dom zdravlja u nadležnosti grada.

Iz Tužilaštva kažu da će provjeriti odgovornost i moguće propuste te u skladu sa tim preduzeti i odgovarajuće korake u skladu sa zakonom.

Vakcine su kako mje ranije objavljeno propale jer je nestalo struje u neophodnim sistemima za rashlađivanje, a menadžment ove zdravstvene ustanove nije obezbjedio alternativni način snadbjevanja, a što je predmet ove istrage.

Više o:

Prijedor Vakcine
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na