DONACIJA

Opća bolnica dobila lijek „Tocilizumab“ od njemačke humanitarne organizacije

Vrijednost donacije iznosi oko 20 hiljada KM

Fena

Donirani lijek

Foto: Fena


Njemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) osigurala je vrijednu donaciju lijekova za pacijente Covid odjela Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš". Radi se o lijeku pod nazivom „Tocilizumab“, koji se u bolničkim uslovima i pod usvojenim protokolima koristi za liječenje oboljelih od koronavirusa.

Vrijednost donacije iznosi oko 20 hiljada KM.

Delegacija ove humanitarne organizacije u sastavu Elmir Bojadžić, regionalni direktor ASB za jugoistočnu Evropu, Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću i Sanela Sorguč, administrativno-finansijska službenica, lijekove su dostavili u bolničku apoteku s nadom da će pomoći izliječenju oboljelih pacijenata.

Kao znak solidarnosti u borbi s aktuelnom pandemijom za naredni period su najavili isporuku 50 hiljada zaštitnih maski za osoblje Covid odjela, za čiji rad su imali samo riječi hvale.

Iskrenu zahvalnost na ovom humanom gestu iskazao je direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović, koji je podsjetio da se u pandemiji, na dnevnoj bazi, troše velike količine lijekova ali i zaštitna oprema, te da je ovakva pomoć dobrodošla.

Izrazio je nadu da će nadležni osigurati neophodne vakcine, kako bi počela masovnija imunizacija naših građana koje je pozvao da se čuvaju i pridržavaju svih propisanih zaštitnih mjera, saopćeno je iz Opće bolnice.

 

Više o temi Opća bolnica "Prim dr. Abdulah Nakaš"

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na