VIJEĆNICA

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića

Mi, gradonačelnici i načelnici BiH, dobili smo najbolje moguće pojačanje, rekao Imamović

Jasmin Imamović i Benjamina Karić. Agencije

Fu. M.

14.4.2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, susrela se danas u Vijećnici sa kolegom gradonačelnikom iz Tuzle Jasminom Imamovićem, te predsjedavajućom Gradskog vijeća Natašom Perić i njenom zamjenicom, Anom Pejić.

Istaknuta je obostrana ambicija za saradnjom dvaju gradova, a gradonačelnik Imamović iskoristio je priliku i uputio iskrene čestitke Karić na mandatu:

“Čestitam građanima Sarajeva i gradonačelnici Benjamini Karić. Građani Sarajeva su dobili najboljeg mogućeg zastupnika. Osnovni posao gradonačelnika i jeste zastupanje svih građana i rukovođenje službama Gradske uprave”, kazao je Imamović i dodao da je gradonačelnica Karić apsolutno kompetentna i za jedno i za drugo.

Jasmin Imamović i Benjamina Karić. Agencije

- Mi, gradonačelnici i načelnici BiH, dobili smo najbolje moguće pojačanje i to, obzirom na mladost gradonačelnice Sarajeva, dobili smo dugoročno pojačanje u našoj borbi za jačanje principa sadržanih u Gradskoj povelji o lokalnoj samoupravi- riječi su gradonačelnika Tuzle.

Gradonačelnica je zahvalila čelniku Tuzle na posjeti, ujedno prvoj zvaničnoj posjeti jednog rukovodstva Grada u punom sastavu.

- Na opširnom radnom sastanku sa prvom zvaničnom gradskom delegacijom koja me posjetila, dogovorili smo intenziviranje konkretne saradnje. Naš zajednički cilj je zasigurno i njeno jačanje na međunarodnom nivou - kazala je Karić i još jednom zahvalila na upućenim čestitkama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.