VELIKODUŠAN GEST

Rasudin Muhić za "Avaz" o nagradi za 25 godina rada u mesnici: Izgubio sam se kada sam vidio Golf u avliji

Radnik je broj jedan, barem je tako kod mene, kaže direktor Mirza Brajlović

Mirza Brajlović i Rasudin Muhić pored vozila: Golf 5 za radnika 5+. Avaz

Piše: A. Aljimi

15.4.2021

Rasudin Muhić, radnik mesnice “Steak Butcher shop Brajlović” u Tuzli, zanijemio je preksinoć od sreće kada je ispred ulaznih vrata svoje kuće ugledao ključ automobila Golf V.

Bio je to poklon direktora Mirze Brajlovića za 25 godina predanog i poštenog rada u firmi. Muhić je, slobodno se može reći, među rijetkim sretnicima u armiji nezadovoljnih, potlačenih, obespravljenih i eksploatiranih bh. radnika.


Lavina komentara

Lijep gest Brajlovića izazvao je lavinu pozitivnih komentara bh. javnosti, koja je, očito, nenaviknuta na tako lijepe i pozitivne vijesti.

Mnogi su Muhiću poželjeli da ga vozilo dobro služi i da njim sigurno prijeđe hiljade kilometara, a pojedini su poželjeli da i njih njihovi poslodavci više cijene.

- Mi smo krivci što nam radnici odlaze. Idu da rade po Njemačkoj. A ova objava je upravo zbog toga, da malo potaknem i ostale vlasnike firmi da podrže svoje radnike. Neka i oni krenu istim putem kojim sam ja krenuo. Da im damo do znanja da je radnik broj jedan, barem je tako kod mene. Ovo je bio ljudski gest prema jednom divnom čovjeku. On je jako vrijedan, tačan, pošten i odgovoran i zaslužio je nagradu - kaže Brajlović.

On i Rasudin su, priča nam, još kao djeca počeli raditi u mesnici čiji je vlasnik bio njegov otac.


Kao braća

- Kada je otac preminuo, Rasudin je nastavio raditi sa mnom. Maltane smo se srodili, kao braća smo. Ne gledam ga kao radnika, nego kao prijatelja. Ako se radniku ne može finansijski pomoći, onda mu barem lijepom riječju treba uljepšati dan - poručio je Brajlović.



Poruka koju je Muhić dobio uz automobil. Avaz

Muhić je jučer još bio pod dojmom zbog velikog iznenađenja.

- Otišao sam s posla kući. I oko 22 sata neko mi je zalupao na vrata. Kada sam izašao, vidio sam pred vratima poklon. Direktor kaže: “Rasudine, otvori poklon.“ Kada sam otvorio, vidim unutra ključ, izgubio sam se momentalno. Kaže direktor: “Hajde sada da vidiš auto.” Kada sam ga vidio, odmah sam ga pitao do kada je registriran. Malo smo se tu našalili, naravno da je vozilo registrirano. Inače, mi zajedno radimo 25 godina i nikada nismo imali nikakvih problema - rekao nam je oduševljeni Muhić.

Mjesec darivanja i poštovanja

Brajlovićeva objava na Facebooku o ovom događaju izazvala je veliko oduševljenje.

- Ramazan je mjesec darivanja i poštovanja. Započnimo ramazanske dane uz darivanje i poštovanje prema svakom insanu. Kule naš, da nam budeš živ i zdrav i da te sreća prati, želi ti tvoj prijatelj i drug, pa tek onda direktor - napisao je Brajlović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.